Huwelijk

Huwelijk


PRE-MARRIAGE COURSE

Heb je (bijna)  trouwplannen? En wil je je  goed  op je huwelijk voorbereiden?

Al een paar jaar draait in onze gemeente van september – november de  Pre-Marriage Course. Deze  cursus is bedoeld voor (jonge) mensen die serieus verkering hebben en zich willen voorbereiden op hun huwelijk.  We houden deze  cursus in de Goede Herder Kerk of bij ons thuis (afhankelijk van het aantal deelnemende stellen).

De cursus bestaat uit  zes (donderdag)avonden waarop we met elkaar willen nadenken over de volgende thema’s:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Bijbelse basis van het huwelijk
 • Conflicten oplossen
 • Liefde levendig houden
 • Gedeelde doelen en waarden

DINNERTJE

De avonden beginnen we om 18.45 uur met een gezamenlijk dinertje. Dit is een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen. Mocht je dieetwensen hebben, geef deze dan s.v.p. tijdig door.  Na het dinertje starten we rond 20.00 met het inhoudelijke programma. We proberen de avond om 22.00 uur af te sluiten.

MATERIAAL

We verzorgen de inleidingen zelf en maken hiervoor o.a. gebruik van de dvd en het werkboekje van de Pre Marriage Course. In dit werkboekje staan oefeningen die we op de avond twee aan twee zullen oefenen (per stel). Daarnaast staan er ook huiswerkopdrachten in. Het is de bedoeling dat je deze samen thuis maakt. Ook is er tijdens de avonden  gelegenheid voor interactie.

KOSTEN

De kosten voor de werkboekjes bedragen € 8,=  per persoon. Deze boekjes worden tijdens de eerste avond uitgereikt en afgerekend. We zouden het fijn vinden als je voor de maaltijden een bijdrage kunt geven. Na aftrek van de onkosten is het bedrag wat overblijft voor de mensen die wij ondersteunen in Bulgarije. Meer informatie hierover krijg je op de eerste avond. Deelname aan de huwelijkskring is verder gratis.

OPGAVE

Je opgeven of informatie vragen kan bij ons via onderstaande  email. Het is wel belangrijk dat wanneer je je opgeeft probeert alle avonden te komen, omdat er een bepaalde opbouw in het programma zit.

Voor meer informatie en als je je wil aanmelden:
Wolter en Bea Woning-Sonneveld,
Email: wolterwoning@gmail.com


HUWELIJKSKRING


APK voor je huwelijk!

Al vele jaren draait in onze gemeente de huwelijkskring. Deze kring is bedoeld voor mensen die willen investeren in hun huwelijksrelatie, of je nou 1 jaar of 40 jaar getrouwd bent. We noemen het ook weleens een “APK voor je huwelijk”.

De kring wordt bij ons thuis gehouden, of (bij meer dan vijf deelnemende stellen zijn) in de Goede Herder Kerk,  We komen  acht keer bij elkaar van januari – april op donderdagavond (om de veertien dagen) van 18.45-22.00 uur.

THEMA’S

We willen met elkaar nadenken over de volgende thema’s:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Bijbelse basis van het huwelijk
 • Conflicten oplossen
 • Vergeving
 • Ouders en schoonouders
 • Liefde levendig houden (seks)
 • Gedeelde doelen en waarden

DINNERTJE

De avonden beginnen  om 18.45 uur met een gezamenlijk dinertje. Dit is een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen. Van 20.00-22.00 uur is het inhoudelijke programma.

MATERIAAL

We verzorgen de inleidingen zelf en maken hiervoor o.a. gebruik van de dvd en het werkboekje van de Marriage Course. Daarnaast geven we ook huiswerkopdrachten mee. Ook is er tijdens de avonden gelegenheid voor interactie.

KOSTEN

De kosten voor de werkboekjes bedragen € 19, – per echtpaar. Deze boekjes worden tijdens de eerste avond uitgereikt en afgerekend.

We zouden het fijn vinden als je voor de maaltijden een bijdrage kunt geven. Na aftrek van de onkosten is het bedrag wat overblijft voor de mensen die wij ondersteunen in Bulgarije.  Deelname aan de huwelijkskring is verder gratis.

OPGAVE

Je opgeven of informatie vragen kan bij ons via onderstaande  email. Het is wel belangrijk dat wanneer je je opgeeft probeert alle avonden te komen, omdat er een bepaalde opbouw in het programma zit.

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens.

Wolter en Bea Woning-Sonneveld.
Email: wolterwoning@gmail.com