Huwelijk

Huwelijk


PRE-MARRIAGE COURSE

Wat is de Premarriage Course? Samen in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. Dat is de Premarriage Course. Tijdens vijf leuke en ontspannen avonden geef je een positieve boost aan je relatie.

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Hoe werkt de Premarriage Course?

De Premarriage Course bestaat uit vijf avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Als cursusleiders maken wij gebruik van het videomateriaal en werkboek van de cursus. Tijdens elke avond staat een ander thema centraal. De thema’s zijn:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Conflicten oplossen
 • Liefde levendig houden
 • Gedeelde doelen en waarden

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Waar is de Premarriage Course?

De Premarriage Course is bij ons thuis. We beginnen met koffie/thee. Daarna ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend (video)fragment praat je daar samen over door. De kosten voor de cursus zijn 25 euro per stel.

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op de Premarriage Course!
Geef je op via pmc.opdoortocht@gmail.com.

Mirjam & André Wijnholds

HUWELIJKSKRING


APK voor je huwelijk!

Al vele jaren draait in onze gemeente de huwelijkskring. Deze kring is bedoeld voor mensen die willen investeren in hun huwelijksrelatie, of je nou 1 jaar of 40 jaar getrouwd bent. We noemen het ook weleens een “APK voor je huwelijk”.

De kring wordt bij ons thuis gehouden, of (bij meer dan vijf deelnemende stellen zijn) in de Goede Herder Kerk,  We komen  acht keer bij elkaar van januari – april op donderdagavond (om de veertien dagen) van 18.45-22.00 uur.

THEMA’S

We willen met elkaar nadenken over de volgende thema’s:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Bijbelse basis van het huwelijk
 • Conflicten oplossen
 • Vergeving
 • Ouders en schoonouders
 • Liefde levendig houden (seks)
 • Gedeelde doelen en waarden

DINNERTJE

De avonden beginnen  om 18.45 uur met een gezamenlijk dinertje. Dit is een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen. Van 20.00-22.00 uur is het inhoudelijke programma.

MATERIAAL

We verzorgen de inleidingen zelf en maken hiervoor o.a. gebruik van de dvd en het werkboekje van de Marriage Course. Daarnaast geven we ook huiswerkopdrachten mee. Ook is er tijdens de avonden gelegenheid voor interactie.

KOSTEN

De kosten voor de werkboekjes bedragen € 19, – per echtpaar. Deze boekjes worden tijdens de eerste avond uitgereikt en afgerekend.

We zouden het fijn vinden als je voor de maaltijden een bijdrage kunt geven. Na aftrek van de onkosten is het bedrag wat overblijft voor de mensen die wij ondersteunen in Bulgarije.  Deelname aan de huwelijkskring is verder gratis.

OPGAVE

Je opgeven of informatie vragen kan bij ons via onderstaande  email. Het is wel belangrijk dat wanneer je je opgeeft probeert alle avonden te komen, omdat er een bepaalde opbouw in het programma zit.

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens.

Wolter en Bea Woning-Sonneveld.
Email: wolterwoning@gmail.com