Wie wij zijn

Wie wij zijn


GESCHIEDENIS

De gemeente is oorspronkelijk ontstaan als ‘dochter’ van de Baptistengemeente Arnhem. Op 16 maart 1980 werd de eerste voorganger officieel ingezegend na een groeiproces naar zelfstandigheid van ca. 2 jaar. De naam was toen: ‘Baptistengemeente Ede’. Het is dan nog een relatief kleine groep mensen maar wel door de Heilige Geest gedreven om te bouwen aan Gods Koninkrijk en Ede.

Begin 2000 telt de gemeente ca. 400 leden/vrienden en ca. 240 kinderen en komt samen in de Reehorst, het congrescentrum in Ede. Vanwege de omvang wordt besloten om de gemeente op te splitsen.

Een deel gaat vanaf dat moment samenkomen in het wijkgebouw ‘de Kei’ en de gemeente draagt lange tijd ook deze naam. In 2006 wordt deze deelgemeente helemaal zelfstandig. Na vertrek uit de Kei kiest deze deelgemeente voor de naam ‘Baptistengemeente Siloam’ (www.siloam-ede.nl). Ze houden diensten in het gebouw van de CHE.


OP DOORTOCHT


Het andere deel blijft samenkomen in de Reehorst en draagt ook deze naam. In 2009 gaat deze gemeente samenkomen in het gebouw van de evangeliegemeente ‘De schuilplaats’. In 2006 wordt een nieuwe naam gekozen ‘Baptistengemeente Op Doortocht’. Deze heeft in 2014 een eigen plek gevonden in het voormalige katholieke kerkgebouw ‘de Goede Herder kerk’. Na een intensieve verbouwing met veel eigen inzet is hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Deze mooie, eigen plek met al zijn mogelijkheden heeft een heel nieuw impuls aan de gemeente gegeven en een positieve uitwerking in buurt waarin we ‘wonen’.